2018-10-08 Bravida stärker positionen inom el https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/bravida-forvarv-webb.jpg

Bravida stärker positionen inom el

Från vänster: Peder Johansson, Emil Marklund och Tomas Lundström. Foto: Bravida
Från vänster: Peder Johansson, Emil Marklund och Tomas Lundström. Foto: Bravida
Byggindustrin

Bravida har tagit en starkare position inom el i Skellefteå genom förvärvet av Nyheden Fällfors El AB. Den förvärvade verksamheten erbjuder tjänster inom service, installation och automation.

Nyheden Fällfors El grundades 1978 och har verksamhet i Skellefteå med omnejd. Bolaget har 27 anställda och omsätter cirka 40 miljoner kronor.

– Vi ser Skellefteå som en mycket intressant marknad där Bravida idag finns representerade inom el, vs och ventilation. Nu stärker vi vår verksamhet inom el ytterligare och genom förvärvet kan vi möta kundernas efterfrågan på ett ännu bättre sätt, säger Thommy Lundmark, divisionschef, Bravida division Nord i ett pressmeddelande.

Tillväxt och synergier

– Jag är övertygad om att förvärvet av Nyheden Fällfors El kommer skapa tillväxt och synergier för vår verksamhet. Bolaget är välskött med kompetenta montörer och tjänstemän som kompletterar oss på ett bra sätt, säger Peder Johansson, avdelningschef, Bravida el i Skellefteå.

Säljare är Emil Marklund, Tomas Lundström och Mattias Lundstedt som byggt upp och drivit Nyheden Fällfors El under tolv år. Säljarna kommer att arbeta kvar i ledande roller.

– Vi vill utveckla verksamheten ytterligare och det blir möjligt med Bravida som ägare. Vi blir större och starkare tillsammans. Jag ser det också som en möjlighet till att hjälpa fler kunder och bredda vårt erbjudande genom Bravidas existerande verksamhet i regionen, säger Emil Marklund, vd, Nyheden Fällfors El.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!