Byggindustrin
1 min lästid

LKAB tar in NCC i sina byggprojekt

19:e juni 2024, 09:02
LKAB tar in NCC i sina byggprojekt
Foto: Joakim Kröger, NCC.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Den första delen handlar om byggnation av en direktreduktionsanläggning och kringliggande infrastruktur i Malmberget.

– Vi planerar idag för en successiv expansion och omställning av vår verksamhet för att stärka vår konkurrenskraft och få ner koldioxidutsläppen i järn- och stålindustrin under en lång period av stora investeringar i norr med början i Gällivare. Med våra växande mineraltillgångar av högkvalitativ malm, Sveriges näst intill fossilfria elsystem och den teknik vi utvecklat inom HYBRIT-samarbetet så driver vi på för att skapa de fossilfria industriella värdekedjor som ska bygga vår och svensk industris konkurrenskraft. För oss är det viktigt att knyta till oss partners med kompetens, kapacitet och erfarenhet av den typen av utmaningar vi ser framför oss, säger Jan Moström vd och koncernchef LKAB.

NCC och LKAB ska samarbeta från början så att erfarenheter, information och kunskap kan användas i och löpande utveckla de kommande byggprojekten.

− Industrin står inför ett systemskifte och behöver helt nya och andra kompetenser jämfört med tidigare. Genom att komma in tidigt i processen för dessa banbrytande utvecklingsprojekt så kan vi som entreprenörer bidra med både resurser och specialistkompetens för att kunna genomföra detta på bästa sätt, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef NCC.

#lkab #malmfälten #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0