Byggindustrin
2 min lästid

Peab rekryterar chefer för mer hållbarhet

29:e maj 2024, 09:58
Peab rekryterar chefer för mer hållbarhet
Angelika Bohlin blir vd för Swerock och Peab Asfalt i Sverige och Ludwig Zetterström blir ny COO med nordiskt ansvar för verksamheterna. Foto: Cecilia Hedström.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Peabbolagen Swerock och Peab Asfalt vill vässa både klimatambitioner och synergimöjligheter inom beläggnings-, ballast- och betongverksamheten genom tillsättningen av de nya cheferna.

– Vi vill leda branschens omställning och med den nya organisationen på plats kan vi satsa ännu mer på hållbarhetsarbetet, säger Lotta Brändström affärsområdeschef på Peab och ansvarig för båda verksamheterna.

Swerock levererar ballast, betong, transport- och maskintjänster och erbjudanden inom miljöområdet till bygg- och anläggningsbranschen.

Peab Asfalt är ett beläggningsföretag för tillverkning och utläggning av varm, halvvarm och kall asfalt till såväl privata som kommunala och statliga kunder. Bolagen ingår i Peabkoncernens affärsområde Industri.

Angelika Bohlin kommer närmast från rollen som chef affärsstöd Asfalt och Swerock. Hon har tidigare bland annat arbetat för Skanska och Infranord. Ett av de viktigaste målen blir nu att ytterligare driva på användandet av bolagens ECO-produkter.

Ludwig Zetterström, idag vd på Peabbolaget Swecem, tillträder tjänsten som COO och kommer att leda det nordiska samarbetet inom produktsegmenten asfalt, betong, råvaruförsörjning, transport och maskin. Han behåller rollen som vd för Swecem samtidigt som ansvaret utökas.

– En ny laguppställning gör oss ännu starkare i den rådande konjunkturen och hjälper oss att ytterligare öka fokus på att möta kundernas önskemål och krav på minskad klimatpåverkan, säger Lotta Brändström.

Angelika Bohlin och Ludwig Zetterström tillträder sina nya tjänster den 1 juni.

#hållbarhet #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0