Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Peab bygger nytt på Tjörn

22:a mars 2024, 10:50
Peab bygger nytt på Tjörn
Bild: Carbonwhite.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Det är väldigt glädjande att vi efter en lyckad förhandsförsäljning till tidigt anmälda intressenter möjliggjort att vi nu kan påbörja byggnationen av Brf Havtornet, säger Emelia Antonsson, affärschef på Peab Bostad.

Peab köpte havsmarken 2022.

– Nu påbörjar vi detaljprojekteringen och vi kommer påbörja byggnationen fram till sommaren. De kommer att kunna flytta in i Q1 2027, säger Emelia Antonsson till Branschaktuellt.

Lägenheterna kommer att ha fri sikt i alla väderstreck.

– Det kommer att bli en spektakulär utveckling av området. Det är en fin plats, med vacker havsutsikt och en rik historia. Vi kommer att jobba med att bevara delar av områdets karaktär, där man bland annat hämtar inspiration från hur platsen har sett ut tidigare, säger Julia Lundmark, affärs- och projektutvecklare på Peab Bostad.

Peab har förvärvat marken från HB Rune Johansson & Co som driver Mossholmens Marina med båtplatser, gästhamn, en butik och ett kontor. Den marina verksamheten startades under 1960-talet av Rune Johansson och fungerade som oljehamn. Familjen har sedan utvecklat marinan och ön är idag ett attraktivt bostadsområde.

Som närmaste granne ligger Klädesholmen med restauranger och en livsmedelsbutik.

#peab #tjörn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0