Byggindustrin
2 min lästid

Sveriges Byggindustrier gräver djupare

16:e augusti 2018, 13:39
Sveriges Byggindustrier gräver djupare
Bildkälla: Sveriges Byggindustrier
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

För att stärka branschorganisationens arbete med att skapa sund konkurrens i bygg- och anläggningsbranschen väljer Sveriges Byggindustrier att samarbeta med grävande journalisterna Anna-Lena Norberg och Thomas Lundh från Stoppafusket.

Norberg och Lundh går in i ett tvåårigt projekt med syfte att öka kunskapsnivån och stötta Sveriges Byggindustriers medlemmar i arbetet att skapa konkurrens på lika villkor.

– Nu tar vi ytterligare ett steg för att skapa en attraktiv, sund och säker byggbransch. Anna-Lena Norbergs och Thomas Lundhs erfarenhet kommer att vara mycket viktig för att kunna stötta alla våra medlemsföretag som vill ha sund konkurrens och säkerställa att det råder nolltolerans mot fusk, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier.

“Nu kommer vi in i en ny fas”

– Jag är väldigt glad att vi nu få vara med i ett verkligt förändringsarbete för en sundare byggbransch. Utifrån vårt arbete med Stoppafusket kommer vi att kunna bidra med bland annat utbildning och rådgivning för att stötta Sveriges Byggindustriers medlemsföretag i arbetet för sund konkurrens, säger Anna-Lena Norberg.

– Vi har utifrån ett journalistiskt perspektiv granskat byggbranschen i många år. Nu kommer vi in i en ny fas där vi kan använda den kunskap vi fått genom åren till att påverka bygg- och anläggningsbranschen på en annan nivå, säger Thomas Lundh.

Sveriges Byggindustrier påbörjade i våras en närmare granskning för att säkerställa att medlemsföretagen känner till och följer de justerade medlemskriterierna. Däribland att de tillämpar uppförandekoden som bland annat föreskriver att medlemsföretag ska verka för sund konkurrens och tidsenliga relationer såväl inom företaget som i förhållande till kunder och leverantörer. Sund konkurrens i bygg- och anläggningsbranschen är en av Sveriges Byggindustriers prioriterade frågor.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0