Sponsrad
4 min lästid

Glasgolv från Ryds Glas suddar ut gränsen mellan våningsplan

5:e februari 2024, 11:21
Glasgolv från Ryds Glas suddar ut gränsen mellan våningsplan
I Jönköping har restaurangen Brasserie Park fått glasgolv över vinkällaren. Bild: Ryds Glas
Sponsrad
Like 0

För att göra sin fastighet till något alldeles extra finns glasgolv i alla dess storlekar. Med glasgolv sprids ljuset mellan våningarna och gör mörka, instängda ytor till öppna och ljusa, och glaset är en unik lösning som passar minst lika bra för befintliga byggnader som nya.

– Under de senaste åren har intresset för glasgolv ökat. Tidigare har många kopplat glasgolv till dyra och exklusiva byggnationer men faktum är att ett glasgolv inte behöver vara någon jättekostnad. Idag är ett glasgolv en kul detalj som suddar ut gränsen mellan våningsplanen, och genom att involvera glasgolv i fastigheten skapar man ett vackert och häftigt intryck – oavsett om det är en restaurang, butik, kontor eller bostad, säger Jörgen Häll, kvalitetsansvarig på Ryds Glas.

Eftersom ett glasgolv ska kombinera design med säkerhet räknar Ryds Glas på varje lösning var för sig. Varje glasgolv dimensioneras efter form, tyngden som kommer finnas på golvet och den resterande byggnadens konstruktion.

– På så sätt garanterar vi ett säkert golv, trots att känslan blir att man går på något osynligt. När vi monterar glasgolv gör vi det dessutom av laminerat glas där minst tre glasskivor limmas ihop med plastfolie emellan. Det innebär att glaset alltid kommer att sitta kvar i sin konstruktion, även om olyckan skulle vara framme. Vi har monterat glasgolv i många år och har all kunskap som krävs i organisationen, säger Jörgen Häll.

Glasgolv över vinkällare

 I Jönköping har restaurangen Brasserie Park genomgått en stor renovering där bland annat innergården byggts om till ett orangeri. Likaså valde restaurangen att montera glasgolv över vinkällaren och idag får gästerna en exklusiv blick över restaurangens viner.

– Det här var ett spännande projekt där vi på Ryds Glas stod för samtliga glasentreprenader, och då restaurangen har en stor kunskap kring viner var glasgolvet över vinkällaren ett naturligt inslag. Glasgolvet är en häftig detalj som höjer känslan i lokalen och då både glastaket och glasgolvet är i samma rum stärks känslan ytterligare, säger Lisa Skogman, verksamhetschef för Ryds Glas i Jönköping, och tillägger:

– Med glasgolvet har vi skapat något spännande och annorlunda, samtidigt som det är ett sätt för restaurangen att knyta ihop sina våningsplan. Nu har vinkällaren fått ett helt nytt ljus och det känns väldigt roligt att kunna förverkliga en kunds restaurangdrömmar.

Jörgen Häll, kvalitetsansvarig på Ryds Glas.Bild: Ryds Glas

Brett användningsområde

Utöver glasgolv mellan fastigheters våningsplan kan lösningen även användas för att visa vad som pågår under jord. Exempelvis kan en församling använda glasgolv för att visa utgrävningar som görs under kyrkan.

– Det är ett fint sätt att kunna fortsätta använda kyrkan, utan att behöva spärra av. Likaså kan glasgolvet användas i informativt syfte, exempelvis för att visa upp hur en byggnad fungerar. Användningsområdet för glasgolv är brett, men gemensamt är att alla projekt skapar ett minst sagt unikt intryck. Det kommer garanterat vända till sig blickar, avslutar Jörgen Häll.

Användningsområdet för glasgolv är brett. Här har Ryds Glas monterat glasgolv mellan våningsplanen i en shoppinggalleria i Luleå. Bild: Ryds Glas
#ryds glas
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0