Byggindustrin
2 min lästid

Svevia rekryterar chef från NCC

25:e oktober 2023, 10:41
Svevia rekryterar chef från NCC
Bildkälla: Svevia.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Jonas Törnå är utbildad högskoleingenjör och har närmare 14 år inom asfaltbranschen. Han har arbetat i flera olika ledande roller som bland annat områdeschef och kommer närmast från en roll som area manager på NCC inom både utläggning och tillverkning av asfalt.

– Jonas Törnå har den erfarenhet från vår bransch som behövs för att kunna axla rollen som arbetschef. Han känner väl till förutsättningarna för marknaden i sin geografi men har också erfarenhet av att jobba med de speciella förutsättningar som finns i storstäders täta trafikmiljö. Med åren har han skaffat sig ett brett nätverk både inom branschen och på marknaden. Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med Jonas för att fortsätta utveckla Svevias starka närvaro i området, säger Bo Eriksson, avdelningschef division Industri, Utläggning.

– Svevia är en erkänt duktig aktör med gedigen kunskap om produkten vi arbetar med, asfalt. Här finns stor kompetens men också en bredd och rörlighet på marknaden som gör Svevia så konkurrenskraftiga. Det känns också spännande att bolaget har en så framåtlutad position när det handlar om att tillverka asfalt med låg klimatpåverkan och ligger i framkant med att använda skogsråvaran lignin som ersättning för bitumen. Jag känner till att det använts på flera sträckor inom arbetschefsområde Mitt något jag tror kan vara mycket intressant för de kunder som vill minska sin klimatpåverkan. Men först ser jag framemot att lära känna nya kollegor och medarbetare och starta planeringen inför nästa säsong, säger Jonas Törnå.

#ncc #svevia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0