Sponsrad
5 min lästid

Symetri stöttar hållbara byggen

2:a september 2023, 07:49
Symetri stöttar hållbara byggen
Bild: Symetri
Sponsrad
Like 0

Symetri är en aktör inom tekniklösningar och tjänster för företag inom arkitektur, konstruktion, bygg, infrastruktur och tillverkningsindustri, som strävar mot att forma en bättre framtid genom innovation och expertis. Ola Walvenius, Senior Consultant AEC på Symetri, berättar om företagets hållbara metoder.

Symetri har sina rötter i Sverige där det grundades 1989 och har sedan dess vuxit till att omfatta mer än 1000 medarbetare över hela världen. Med kontor i länder som Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Irland och USA har Symetri en global närvaro som gör det möjligt att erbjuda sina tjänster till företag runt om i världen. Ett av Symetris mål är att förenkla och samordna processer för att öka effektiviteten och kreativiteten inom byggindustrin.

Läs mer om Symetris hållbarhetslösningar: Lösningar för en klimatneutral framtid | Symetri.se

Bild: Symetri

Genom att använda BIM-modeller (Building Information Modeling) och andra datadrivna lösningar, ger de sina kunder möjlighet att visualisera och analysera olika aspekter av sina projekt. Dessa verktyg hjälper till att förutse och minimera risker, samt optimera byggnads- och designprocesser. Ola Walvenius inledde sin bana som byggnadsarbetare och efter en ingenjörsexamen arbetar han i dag med att stödja bolagets kunder, såsom arkitekter och projektörer, i deras projekt.

 – I dag handlar mitt arbete om att maximera ingenjörers och arkitekters förmåga att använda våra produkter. Att skapa och använda välstrukturerade BIM-modeller skapar en kraftfull resurs som gör att beslut som tas tidigt i projekteringen kan ha en enorm inverkan på hållbarheten och effektiviteten i hela byggprocessen, säger Ola Walvenius. Som en Autodesk Platinum Partner, Autodesk Authorised Training Centre (ATC) och Autodesk Global Service Provider, har Ola och Symetri en djupgående relation med Autodesk, en världsledande mjukvaruutvecklare inom design och konstruktion.

Läs mer om One Click LCA och få en kostnadsfri testperiod: One Click LCA: programvara för livscykelanalys | Symetri.se

Företaget erbjuder en mängd olika lösningar och tjänster som stödjer arkitekter, ingenjörer och designers i sitt arbete. I en värld där hållbarhet och miljömedvetenhet har blivit allt viktigare, vill Symetri möjliggöra för sina kunder att fatta rätt beslut redan från början av designfasen. Genom att erbjuda unika lösningar som One Click LCA och Naviate Zero hjälper de kunder att beräkna och analysera koldioxidavtrycket från olika designalternativ. Detta ger arkitekter och ingenjörer möjligheten att fatta välgrundade beslut som inte bara är hållbara utan även kostnadseffektiva.

Bild: Symetri

Genom att använda teknik och expertis för att göra välgrundade beslut och minimera miljöpåverkan i tidig designfas, strävar de efter att skapa förutsättningar för en mer hållbar och cirkulär värld för byggindustrin och därmed samhället i stort.

 – Det är häftigt hur mycket data och potential som BIM-modeller innehåller för att göra byggprocessen mer hållbar. Att kunna inkludera allt från kollisionskontroller till hållfasthetsberäkningar och miljöaspekter i dessa modeller är ett kraftfullt sätt att minska koldioxidutsläpp och skapa en mer hållbar framtid för vår bransch. I dag kan många känna att de som individ inte kan påverka klimatet. Men när man arbetar med det här så gör man verkligen skillnad, med tanke på hur många procent av utsläppen som byggbranschen står för, säger Ola Walvenius.

En annan styrka hos Symetri är deras förmåga att anpassa verktygen till olika nationella regelverk och standarder. I Sverige kan deras kunder därmed rapportera direkt till Boverket. Detta säkerställer att deras kunder följer lokala riktlinjer och regler och bidrar till en hållbar utveckling på alla nivåer.

 – Som en del av Symetris Co-Innovationgrupp inom hållbarhet, har jag sett hur vårt arbete sträcker sig över länder som USA, England och Norden. Genom att samarbeta och dela erfarenheter kring regelverk och krav, känner vi att vi som yrkesverksamma i branschen verkligen har möjligheten att påverka framtiden positivt och konkret, avslutar Ola Walvenius.

Läs mer om Naviate Zero: Naviate Zero|naviate.com

#symetri
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0