Byggindustrin
2 min lästid

Bygghandel investerar i egen fastighet

7:e september 2023, 14:31
Bygghandel investerar i egen fastighet
NP Nilssons nya huvudkontor och logistikcenter i Förslöv. Bildkälla: NP Nilsson.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Byggnationen som är på ca 11 000 kvm färdigställdes under sommaren och företaget flyttar nu hela sin centrala verksamhet under september månad. Byggentreprenör i projektet var MMB i Båstad.

Verksamheten ligger fortsatt i Båstad kommun, men flyttar från centrala Grevie till Vistorps industriområde i Förslöv.

NP Nilsson har 7 fysiska bygghandelsbutiker i södra Sverige, samtidigt som man driver en centraliserad bygglogistik som förser kunder och deras arbetsplatser i stora delar av Skåne och Halland.

Sedan 2017 driver NP Nilsson även en modern produktionsanläggning med huvudfokus på prefabricerade väggelement och takstolar i direkt anslutning till den nya fastigheten.

NP Nilssons samlade yta för produktion och logistik i Förslöv kommer att omfatta totalt 43 000 kvm, varav 15 000 kvm är under tak.

– Vi har jobbat hårt de sista 5 åren för att förbereda oss, samt växa vår verksamhet tillräckligt för att kunna göra denna satsning på bygglogistik. Vi är övertygade om att det finns stora möjligheter att tillsammans med våra kunder utveckla bygglogistiken i vår region, säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

– Vi är såklart inte ensamma om att vilja att erbjuda smartare, säkrare och effektivare leveranser – men med vårt nya logistikcenter skapar vi möjligheten att spela en avgörande roll nu när vi möter framtiden, berättar Fredrik Bergh vidare.

Genom att samla personal inom produktion, logistik, administration och företagsledning på samma verksamhetsyta så samlas nu ca 70 av NP Nilsson nära 200 anställda.

– NP Nilsson ser fram emot att skapa en dynamisk arbetsplats som driver utvecklingen och fortsätter attrahera arbetskraft till företaget. Inte minst med tanke på vår fina placering på Bjärehalvön och närheten till tågstationen i Förslöv, avslutar Fredrik Bergh.

#båstad #båstad kommun #mmb i båstad #np nilsson
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0