2018-06-14 Miljardkoncernens VD lämnar med omedelbar verkan https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/tuve-bygg-vd-lamnar.jpg

Miljardkoncernens VD lämnar med omedelbar verkan

Bild på byggstängsel och byggställning
Tuve Bygg meddelar att koncernchef och VD lämnar. Foto: Branschaktuellt.se
Affär & Karriär
Byggindustrin

Styrelsen för Tuve Bygg AB har med Pekka Merta fört en diskussion och kommit fram till att han lämnar sin post som koncernchef och VD på Tuve Bygg AB. Pekka Merta lämnar med omedelbar verkan. Orsaken till händelsen rör sig om skilda meningar.

”Olika uppfattningar”

Det rör sig om olika olika uppfattningar som ledde till avgången av Pekka Merta. Tuve Bygg som år 2017 omsatte 1,5 miljarder kronor väntade inte länge med att utse en ny VD för att fortsätta bolagets offensiva expansionsplan.

– Ibland så skiljs man åt bara, så är det. Vi hade olika uppfattningar och valde att gå skilda vägar. Det är en strategisk fråga och vi enades om att vi skulle skiljas åt, säger Olle Knaust, ordförande till Branschaktuellt.

– Det finns inte så mycket mer att säga om frågan, säger Olle Knaust.

Nya VDn för Tuve Bygg AB

Robert Bengtsson, idag VD för Tuve Byggservice är utsedd till ny koncernchef och VD för Tuve Bygg AB.

– Jag har lärt känna hela Tuve Bygg under min tid som VD på Byggservice. Alla ingående bolag är riktigt bra verksamheter med kompetent personal som är vår viktigaste resurs. Jag ser fram emot att ta mig an detta uppdrag och utveckla samtliga bolag tillsammans med er alla, säger Robert Bengtsson.

– Styrelsen välkomnar Robert Bengtsson som VD och styrelsens ordförande säger Olle Knaust, och säger vidare att detta inte påverkar våra ambitioner eller vidare utveckling av Tuvekoncernen.

—————

Text  av Jessica Nejman

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!