2018-06-12 NCC ska rekrytera hundratals nya anställda https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/dome-of-visions-ncc.jpg

NCC ska rekrytera hundratals nya anställda

NCC:s Dome of Visions. Bildkälla: NCC
NCC:s Dome of Visions. Bildkälla: NCC
Byggindustrin
NCC

Mellan 500 och 600 personer, så många kommer NCC behöva rekrytera under de kommande fem åren. Varför? För att klara den höga orderstock NCC byggt upp, med runt 10 miljarder i pågående bygg- och anläggningsprojekt i västra Sverige.

Under de kommande fem åren behöver NCC rekrytera mellan 500 och 600 personer i västra Götaland och lika många till hos underentreprenörer och bemanningsbolag.

Dome of Visions

Idag, tisdag, inviger NCC Dome of Visions, en arena för samtal om framtidens städer, på Lindholmen i Göteborg tillsammans med samarbetsparterna Chalmers, Volvo och Lindholmen Science Park I samband med invigningen berättar Tomas Carlsson, nytillträdd koncernchef för NCC, mer om framtiden och NCC:s rekryteringsbehov i västra Götalandsregionen.

– Västra Götaland är en viktig och expansiv region för oss. Behovet är stort av infrastruktursatsningar och fler bostäder och givet att vi fortsätter att växa i samma takt kommer vi att behöva rekrytera mellan 500 och 600 personer i regionen, säger Tomas Carlsson, koncernchef för NCC i ett pressmeddelande.

”Byggbranschen har en avgörande roll”

Till detta kommer närmare 500 jobb till hos underentreprenörer och bemanningsbolag som NCC väntas anlita i projekten.

– Byggbranschen har en avgörande roll när det kommer till regionens fortsatta tillväxt. Det handlar om alltifrån infrastruktur till kontor, skolor, sjukhus och bostäder, säger Tomas Carlsson.

Några av NCC:s pågående och kommande projekt i Västra Götaland; bostadshus i Mölndal, deltapp Västlänken Centralen, deletapp Västlänken Korsvägen, Drottning Silvias Barnsjukhus, Humanistiska fakulteten, Frihamnen, trafikplats Tingstad, utbyggnaden av Landvetters flygplats, badhus i Varberg och Lisebergs nya vattenpark och hotell.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!