Byggindustrin
1 min lästid

AFRY köper norskt projektbolag

2:a mars 2023, 09:05
AFRY köper norskt projektbolag
Christopher Klepsland och Vegard Storvik. Bildkälla: AFRY.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

XPRO verkar inom projektutveckling och projektledning i nordvästra Norge. Med 40 anställda och kontor i Molde, Ålesund och Kristiansund har XPRO lett genomförandet av många av de största och mest komplexa projekten i regionen. Dessutom levererar XPRO oberoende verifieringstjänster till kunder över hela Norge.

Med sina 500 anställda är Advansia, en del av AFRY, Norges största företag inom projekt- och bygghantering. Advansia leder stora sjukhus-, flygplats- och kulturbyggnadsprojekt över hela landet.

− Advansia och XPRO kompletterar varandra riktigt bra. Vi har samma engagemang för att leverera projekt av hög kvalitet och vi har båda en kultur som fokuserar på professionell miljö och delning av expertis. Tillsammans är vi väl utrustade för att utveckla nya och befintliga erbjudanden, säger Vegard Storvik, VD för XPRO.

Det finns en hög aktivitetsnivå i nordvästra Norge med planer för större investeringar inom stadsutveckling, industri- och energisektorn under de kommande åren.

− Tillsammans med XPRO ökar vi våra erbjudanden och kapacitet och gynnar både våra kunder och anställda. Med regionala kontor i varje del av Norge är vi en betydande partner över hela landet, säger Christopher Klepsland, landschef Norge på AFRY.

XPRO samarbetar med både offentliga och privata kunder och har en årlig omsättning på cirka 70 miljoner NOK. XPRO planeras att konsolideras i AFRY från och med juli 2023.

#afry #norge #xpro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0