2018-05-16 Nacka stads nya landmärke https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/05/nacka-stad-nytt-landmarke.jpg

Nacka stads nya landmärke

Illustration: Belatchew Arkitekter
Illustration: Belatchew Arkitekter
Arkitektur
Bostad
Byggindustrin

Tillsammans med Sveafastigheter Utveckling har Nacka kommun kommit överens om en tidig markreservation för uppförandet av Discus – Nacka stads nya landmärke.

Discus är framtagen i samarbete med Belatchew Arkitekter – som med sin oregelbundna silhuett ska bli en symbol för den växande storstadsregionen. Kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka stads nya centrum.

Illustration: Belatchew Arkitekter
Illustration: Belatchew Arkitekter

Aktivt och levande kvarter

Discus planeras till omkring 30 våningar och kommer att rymma 450 till 500 lägenheter av olika storlekar med varierande upplåtelseformer, samt olika typer av verksamheter, vilket ska göra kvarteret till en aktiv och levande plats.

– Discus är det första höga huset i Nackas mest centrala delar, med sin starka formverkan kommer byggnaden att bidra till Nacka stads spännande silhuett. Discus visar tydligt på en arkitektonisk ambition som Nacka kommun vill se i kommande projekt i Nacka stad, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!