Byggindustrin
2 min lästid

NCC bygger hotell och vattenpark med Liseberg

15:e maj 2018, 15:46
NCC bygger hotell och vattenpark med Liseberg
Foto: Liseberg
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Liseberg får ett nytt upplevelsehotell och en ny vattenpark. NCC får uppdraget att i samverkan bygga jätteprojektet – med en budget på två miljarder kronor.

Ett tematiserat upplevelsehotell, en vattenpark och parkeringsplatser. Det ska stå helt klart mellan 2021 och 2023 i nöjesparken Liseberg i Göteborg.
Det är ett projekt som byggs i samband med Göteborgs 400-årsjubileum 2021, vilket godkändes av kommunfullmäktige i februari förra året.
– Liseberg är ett av Nordens mest populära resmål och vi arbetar ständigt med att utveckla nöjesparken för att göra den attraktiv för våra drygt 3 miljoner årliga besökare. Nu storsatsar vi på en ny helårsöppen vattenpark och ett upplevelsehotell i direkt anslutning till parken, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs utvecklingsbolag, i ett pressmeddelande.

NCC bygger tillsammans med Liseberg

Nu står det även klart att NCC bygger jätteprojektet, med en budget på två miljarder kronor, i samverkan med Liseberg.
– Att driva projekt i partnering är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Vår stora erfarenhet av att bygga simhallar och badanläggningar tillsammans med våra vatten- och miljöspecialister inom NCC Badhus kommer även väl till pass när vi nu bygger en av Sveriges största vattenparker, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building, i pressmeddelandet.

Arbetet inleds i maj

Upplevelsehotellet kommer att ha 450 rum över drygt 30 000 kvadratmeter. Vattenparken blir 18 000 kvadratmeter stor och rymma ett tiotal vattenrutschbanor och bassänger, med en kapacitet för 2800 gäster. I maj inleds arbeten för projektering.

#göteborg #hotell #liseberg #ncc #nöjespark
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0