Byggindustrin
2 min lästid

Sh bygg ingår samarbete kring miljardprojekt

21:a december 2022, 11:05
Sh bygg ingår samarbete kring miljardprojekt
Visionsbild över F60. Bildkälla: Sh bygg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet omfattar exploatering av ett markområde om cirka 125 000 kvm mark med lokaler för kontor, tjänster och produktion. Med 20 minuter till Uppsala, 25 minuter till Stockholm och två minuter till Stockholm Arlanda Airport är den flygplatsnära företagsparken tillgänglig både för lokala och internationella besökare, skriver Sh bygg i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada och stolta över att vi får möjligheten att vara delaktiga i utvecklingen av Skandinaviens mest livskraftiga mötes- och kunskapskluster, säger Crister Isaksson, affärsområdeschef, Sh bygg, sten och anläggning.

Tre ägare bakom

Avtalet är ett resultat av flera års samarbete. Sh har tidigare grundlagt i området för bland annat hotell, mässhallar och ett flertal av delarna i Drivelab-konceptet som är fordonsindustrins självklara utbildningshubb.

– Samverkansmodellen är något vi brinner för på Sh. Den ger helt klart de bästa förutsättningarna för alla parter och säkerställer att vi tillsammans når beställarens högt uppställda mål och levererar en optimal slutprodukt. Med vår långa erfarenhet och breda kompetens kommer vi bland annat att bidra till att leverera en ändamålsenlig infrastruktur i ett hållbarhetsperspektiv genom god hushållning av resurser och återvinning avslutar Crister Isaksson.

Arbetet med F60 Företagspark är i gång och utvecklingen kommer ske etappvis.

F60 Företagspark ägs av Arlandastad Group, Swiss Life Asset Managers och Cavandium som tillsammans driver utvecklingen av området genom bolaget Arlandastad F60 AB.

#arlanda #arlandastad f60 #arlandastad group #sh bygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0