Byggindustrin Arkitektur
2 min lästid

Aarhus stadskärna utvecklas vidare

25:e april 2018, 09:26
Aarhus stadskärna utvecklas vidare
Illustration: LINK arkitektur / Brick Visual
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0
LINK arkitektur har fått i uppdrag att rita Lidls nya huvudkontor med hög hållbarhetsprofil i Aarhus stadskärna. 

Kontorsbyggnaden och ett tillhörande parkeringshus, ska byggas i centrala Aarhus vid kulturcentret Godsbanen. Idag beskrivs området som en kreativ knutpunkt och under kommande år ska området utvecklas till en multifunktionell stadsdel. Utöver att uppfylla funktionerna för arbetsplats och parkering, är målet att byggnaderna ska tillföra liv till staden. Utformningen av husen ska bjuda in till aktivitet, bland annat genom integrerade terrasser och sittplatser.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med LINK arkitektur för vårt nya huvudkontor. Det har varit viktigt för oss att det blir en byggnad som passar in i den unika miljön på Godsbanen och det har LINK arkitektur löst på ett fantastiskt sätt, säger Mads Thodsen Nielsen, utvecklings- och fastighetsdirektör på Lidl i Danmark i ett pressmeddelande.

Certifieras enligt DGNB

Byggnaden kommer att omfatta 11 000 kvm kontor, en konceptbutik på 2 500 kvm i gatuplan samt ett parkeringshus för Lidl och intilliggande byggnader. Målsättningen är att projektet ska certifieras enligt kraven för den internationella hållbarhetsstandarden DGNB.

– Godsbanen är en framtidssträvande stadsdel, så hållbarhetsarbetet har varit självklart, både för oss och Lidl. Målsättningen är ett mycket ambitiöst byggprojekt som kan certifieras enligt internationell standard, säger Niels Bondrup Jensen, chef för tävlingsavdelningen på LINK arkitektur i Aarhus.

 

I Sverige arbetar LINK arkitektur parallellt med att utveckla ett nytt, hållbart butikskoncept för Lidl. Den första butiken planeras i Sigtuna och byggnaden ska hållbarhetscertifieras enligt kraven för BREEAM nivå Excellent.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0