Byggindustrin
1 min lästid

Alice tävlar i Yrkes-SM som maskinförare

20:e april 2018, 10:27
Alice tävlar i Yrkes-SM som maskinförare
Alice från Rekarne tävlar i Yrkes-SM som maskinförare. Bildkälla: Eskilstuna kommun
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

Alice Lindberg är en av 18 gymnasieelever från hela landet som tävlar i kategorin maskinförare i Yrkes-SM i Uppsala nästa vecka. Hon är den enda tjejen.

– Jag är inte så nervös faktiskt. Men det kanske kommer. Det ska bli en häftig upplevelse i alla fall, säger Alice Lindberg.

Rekarmegymnasiet har två representanter i Yrkes-SM i Uppsala som pågår 25-27 april. Förutom Alice från Bygg- och anläggningsprogrammet deltar även Hanna Brehmer från Handelsprogrammet. Hanna tävlar i butiksförsäljning.

På Rekarnegymnasiet är stoltheten stor. På torsdag går en buss från Rekarnegymnasiet med elever och skolpersonal som ska heja fram Alice och Hanna till Uppsala.
– Min familj och min mormor och morfar kommer att vara där. De tycker det här är stort,  säger Alice.

Det tycker även hennes lärare Conny Schedin att det är.
– Det här är jättestort, att Alice gått vidare till SM och att vårt program är representerat. Det är första gången vi är med. Och det visar också att vi har hittat rätt med utbildningen, som startade 2015. Jag tycker framförallt att det är oerhört stimulerande att vi har en tjej som tävlar i ett väldigt mansdominerat yrke. Och vår Alice är den enda tjejen av alla tävlande i kategorin, säger han.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0