Arkitektur
1 min lästid

Konsultjätten knutna till utveckling av Slakthusområdet

19:e april 2018, 13:44
Konsultjätten knutna till utveckling av Slakthusområdet
Slakthusområdet kommer att utvecklas till en ny stadsdel i Stockholm. Foto: Wikimedia Commons
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Slakthusområdet är ett av Stockholms mest omtalade stadsutvecklingsprojekt. Nu är det klart att Norconsults arkitektteam blir en del av den första detaljplanetappen med omkring 800 nya bostäder.

Det gamla industriområdet Slakthusområdet är ett av Stockholms mest omtalade stadsutvecklingsprojekt, där det planeras omkring 4 000 nya bostäder och omkring 10 000 arbetsplatser. Det beräknas stå helt färdigt innan 2030.

Nu knyts Norconsult, rådgivare inom samhällsplanering och projektering, till Slakthusområdets inledande fas.
Den första detaljplanetappen innehåller omkring 800 bostäder, idrottshall, en grundskola för 900 elever, tre förskolor, en gymnasieskola för 600 till 800 elever och lokaler för kontor och handel.

Historian från Slakthusområdet bevaras

Tradition och platsens historia ska bevaras, mycket genom att det byggs runt kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Norconsults planarkitekter berättar i ett pressmeddelande att de är glada för förtroendet.
– Vår målsättning är att utveckla planverksamheten i Stockholmsregionen och detta avtal bådar gott inför framtiden. Det ska bli roligt att bidra till en god planering av staden. Detta är en fantastisk möjlighet visa vår kompetens och att utveckla vår affär i Stockholmsregionen, säger Maria Hjort, Studioledare på Team Plan i Stockholm, i pressmeddelandet.

#arkitektur #norconsult #slakthusområdet #stockholm #team plan
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0