2018-04-16 Hantverkarnas vd kritiserar regeringens vårbudget https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/04/Johan-t-sterndal-hantverkarna.jpg

Hantverkarnas vd kritiserar regeringens vårbudget

Johan T Sterndal
Johan T Sterndal, VD på Hantverkarnas Riksorganisation, kritiserar Regeringens vårbudget. Foto: Hantverkarnas Riksorganisation.
Byggindustrin

Tidigare idag släpptes regeringens vårbudget. I ett pressmeddelande är Hantverkarnas VD Johan T Sterndal starkt kritisk och menar att den missgynnar småföretagarna.

Tidigare idag släpptes regeringens vårändringsbudget – som kritiseras hårt av Hanterkarnas Riksorganisations vd Johan T Sterndal. I ett pressmeddelande menar han att inga satsningar görs på småföretagandet och att det saknas kontinuitet i miljöpolitiken.

Vårbudget ”luktar röstfiske lång väg”

”Struntsummor läggs på satsningar som luktar röstfiske lång väg och där satsningar på småföretagare lyser med sin frånvaro – även om det är hedervärt att resurser läggs på att förebygga sexuella trakasserier på landets arbetsplatser”, skriver Johan T Sterndal i pressmeddelandet.

Han kritiserar även attitydförändringen kring dieselbilen, som tidigare ansågs vara en stor tillgång i miljöarbetet men som på senare år utdömts.

Bilen en stor investering för småföretagaren

”Finansministern gör ett stort nummer av att regeringens politik sänker utsläppen. Regeringens politik sänker också småföretagen. För ett litet företag kan exempelvis en bil vara både en stor investering och en nödvändighet för att kunna bedriva verksamheten”, skriver han och avslutar:

”Hur tänker sig Magdalena Andersson att hantverkare med sina verktyg ska ta sig till Rosenbad för att stoppa om statsministerns besöksstolar, laga regeringskansliets kylskåp eller renovera byggnadens fönster om de inte får köra dit i sina bilar? Bilar som för bara några år sedan ansågs vara bra miljöalternativ.”

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!