2018-04-12 Fossilfritt förskolebygge ska utmana byggbranschen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/04/miljovanligt.jpg

Fossilfritt förskolebygge ska utmana byggbranschen

F-gaser grön värld
F-gaserförordningen skapades då F-gaser bidrar till växthuseffekten. Foto: Creative commons
Byggindustrin
Energieffektivisering

Göteborgs stad bygger en förskola – med helt fossilfritt material, energislag och drivmedel. Det är en det av visionen ”Hoppet”, där lokalförvaltningen vill utmana hela byggbranschen.

Under öppningsdagen av Nordbygg på Älvsjömässan i Stockholm bjöds särskilda företag och organisationer in för att ta del av lanseringen av Göteborgs stads vision ”Hoppet”.
Hoppet är ett innovationsprojekt som handlar om att bygga klimatneutralt och visionen inleds genom ett förskoleprojekt som beräknas stå klar år 2020.

Fossilfritt bygge ska inspirera branschen

Förskolebyggnationen är bara startskottet för Göteborg stads mål att i framtiden bygga helt klimatneutralt.
− Byggsektorn har en stor roll att spela i omställningen till ett fossilfritt Sverige. För att visa på möjligheterna och inspirera fler att följa efter är det oerhört viktigt med föregångare som Hoppet, säger Ebba Willerström Ehrning från regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige enligt ett pressmeddelande.

Ser över allt från material till transport

Genom projektet vill Göteborgs stad visa att det går att minimera klimatpåverkan i byggprocessen. Därför tar man hänsyn till alla material och produkter, samt transport och tillverkning.
Göteborgs stad har som långsiktig ambition att ha en hållbar utsläppsnivå av växthusgaser år 2050.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!