2018-04-06 Branschens framtid gör upp i Yrkes-SM https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/04/Yrkes-sm.jpg

Branschens framtid gör upp i Yrkes-SM

Yrkes-SM i Malmö 2016
Yrkes-SM i Malmö 2016. Foto: WorldSkills Sweden
Affär & Karriär
Byggindustrin
Industri
Mässor
Skola

Svenska mästarskapen i Yrkes-SM går av stapeln i slutet av april i Uppsala. Det är för åttonde gången det arrangeras i Sverige – med mål att öka intresse och rekrytering inom bland annat byggbranschen.

Mellan den 25-27 april arrangeras Yrkes-SM i Uppsala. Runt 300 personer deltar inom 59 olika yrken, där bland annat yrken inom bygg-, konstruktions- och anläggningsteknik, samt industri- maskin- och verkstadsteknik representeras.
Det är för åttonde gången mästerskapet äger rum och senaste gången det arrangerades, i Malmö 2016, besöktes det av 22 000 personer – bland dem Kung Carl XVI Gustav.
– Det är fantastiskt roligt att vi har så många som 59 olika yrken representerade under SM. Under de tre dagarna tävlingarna pågår kommer vi också utse årets yrkeslärare i Region Uppsala samt genomföra Sveriges jobbigaste föräldramöte. Det är viktigt att Yrkes-SM inte bara handlar om tävlingarna, utan att besökarna också har möjlighet att prova på och få information om utbildningssystemet, branschernas behov och karriärvägar, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig vid arrangören WorldSkills Sweden, i ett pressmeddelande.

Yrkes-SM ska öka intresset för yrkesutbildningar

Förstapris är en guldmedalj och titeln som svensk mästare i sitt yrke. Det öppnar även dörren för möjligheten att få en plats i svenska yrkeslandslaget, som kommer att delta i Yrkes-EM i Budapest i år.
Syftet med tävlingen är att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, IT, service, vård- och tekniksektorn. WorldSkills Sweden är arrangörer i samarbete med LO, Svenskt Näringsliv och staten, och det är gratis för landets skolor och allmänheten att besöka och prova på de olika yrken.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!