2018-04-04 Två norska miljöjättar i byggbranschen slås ihop https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/04/Bramslev-Dillner-miljoorganisation.jpg

Två norska miljöjättar i byggbranschen slås ihop

Blivande General manager och styrelseordförande för ny miljöorganisation i Norge
Från vänster: Katharina Th. Bramslev, blivande General Manager, och Hege Schøyen Dillner, blivande styrelseordförande. Foto: Creative Commons.
Byggindustrin
Energi
Energieffektivisering

Norwegian Green Building Council och Grønn Byggallianse, organisationer som jobbar för en grönare byggbransch i Norge, slår ihop sina verksamheter. Beslutet fattades igår och verkställs från den 1 juli i år.

Två tunga aktörerna blir till en enda stor miljöorganisation. Norwegian Green Building Council och Grønn Byggallianse, som båda jobbar för Norges miljö- och hållbarhetsmål i byggbranschen, kommer att slås ihop från och med den 1 juli i år. Det beslutades under ett årsmöte den 3 april, enligt ett pressmeddelande från Grønn Byggallianse.

Vill skapa en starkare miljöorganisation

Liksom dess svenska motsvarighet är Norwegian Green Building Council en organisation som jobbar kring flertalet miljöcertifieringar av byggprojekt. Grønn Byggallianse är ett miljönätverk med 60 aktörer inom den norska byggbranschen som medlemmar.
– Vi tar med oss det bästa av de båda organisationerna, och inte minst alla begåvade medarbetare, för att skapa en starkare och mer robust organisation. Syftet är att utveckla den norska bygg- och fastighetssektorn så att hänsynen till miljön och hållbarheten blir det självklara valet, säger Katharina Bramslev, som blir General Manager för den nya organisationen, enligt pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!