Byggindustrin
2 min lästid

Contractor bygger åt Epiroc

18:e mars 2022, 08:38
Contractor bygger åt Epiroc
Illustration. Bildkälla: Contractor
Redaktionen Redaktionen
Like 0

De nya lokalerna ska ligga på Hedensbyn, nära Epirocs nuvarande, och väntas bli ungefär 2 500 kvadratmeter stora, enligt ett pressmeddelande från Contractor.

– Vi är jätteglada över att vi får chansen att skapa en ny anläggning till Epiroc. Det ska bli spännande att följa bolagets utveckling, de har planer på att växa i Skellefteå och är verksamma i en tillväxtbransch, säger Mats Håkansson, projekteringsansvarig på Contractor.

– Vi gör den här satsningen för att möta ökade behov. Det händer oerhört mycket inom både gruvindustrin och infrastrukturområdet just nu, både i Skellefteåtrakten och andra delar av norra Sverige. Vi ser en intressant framtid i regionen där vi kommer att ha mycket att göra många år framöver. Därför måste vi anpassa vår verksamhet efter det, säger Mikael Deremo, strategic source manager på Epiroc.

I det tidiga skedet har stort fokus legat på hållbarhet och arbetsmiljö.

– Vi planerar att uppföra kontorets stomme i trä och använda effektiv teknik för energiåtervinning. Link arkitektur kommer att ansvara för design och arkitektur i projektet, berättar Mats Håkansson.

Lokalerna ska inrymma två kontorsvåningar och en verkstad med 10 meter högt i tak med traverser, som är anpassad för att jobba med service av stora maskiner.

– Epiroc arbetar bland annat med underhåll av riktigt stora borriggar som kan väga upp till 65 ton, så det krävs stora utrymmen, säger Mats Håkansson.

Inflyttning är planerad till sommar/höst 2023.

Fakta om Epiroc
  • Företaget bildades ur Atlas Copcos affärsområde gruv- och bergbrytningsteknik och är en global partner för gruv- och infrastrukturkunder.
  • De utvecklar och tillhandahåller utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer.
  • Utöver det erbjuder företaget även service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering.
#contractor #epiroc #nybyggnation #skellefteå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0