Byggindustrin
2 min lästid

WSP kammar hem omfattande uppdrag för ny stadsdel

20:e mars 2018, 15:14
WSP kammar hem omfattande uppdrag för ny stadsdel
Källa: Zaha Hadid Architects
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0
Nyligen vann WSP ett nytt omfattande generalkonsultuppdrag inom stadsutveckling, den nya stadsdelen Väsby Entré i Upplands Väsby. Väsby Entré ligger längs med järnvägen i det expansiva stråket mellan Stockholm och Uppsala. Behovet av fler bostäder och väl fungerande infrastruktur är stor.

– Det här ett stort och mycket spännande stadsutvecklingsprojekt som ligger i linje med WSPs strategi att kunna erbjuda våra kunder helhetsåtagande. Vårt arbetssätt inom stadsutveckling där vi som företag kompletterar kommuner och arbetar tillsammans med beställaren har visat sig vare en metod som fungerar väl för alla parter, säger Magnus Meyer, VD WSP i ett pressmeddelande.

Ny stadsdel

Väsby Entré planeras att bli en ny stadsdel med bostäder, kommersiella lokaler och en modern och attraktiv station som är anpassad till en ökad mängd pendlare. I detta ingår två gestaltningsmässigt nyskapande broar över järnvägen. Stadsdelen ska knyta ihop den östra och västra delen av Väsby och bli en mötesplats för såväl väsbybor som regionala och internationella besökare.

– Vi ser fram emot ett spännande samarbete med WSP, säger Anne-Sophie Arbegard projektchef för Väsby Entré på Upplands Väsby kommun.

WSP kommer att hantera uppdragen från sitt kontor i Uppsala.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0