ByggindustrinRejlers köper bolag av Scania
12.03.2018 11:49 3 min lästid

Rejlers köper bolag av Scania

12.03.2018 11:49 3 min lästid
Rejlers

Jonas Thimberg och Pär Holmberg. Bildkälla: Rejlers

Kompletterar sin kompetens genom förvärvet.

Hans Grindal
0

Genom affären med Scaniaägda DynaMate kompletterar Rejlers Sverige sin kompetens inom bland annat VVS och stärker ytterligare sitt erbjudande inom säkerhetsområdet. Totalt handlar det om 31 medarbetare som går över till Rejlers kontor i Luleå, Stockholm, Borlänge och Oskarshamn från och med 1 april.

DynaMate, som är ett dotterbolag till Scania, har aktivt sökt en lämplig köpare till sin konsultdivision. Rejlers har samarbetat med DynaMate i flera uppdrag i bland annat Luleå och de båda företagen känner väl till varandras verksamheter.

– Konsultdelen av DynaMate, som nu blir en del av Rejlers, förstärker och utvecklar vårt erbjudande inom både industri- och byggsektorn. Inte minst kompetensen inom VVS-området och maskin- och elsäkerhet blir ett välkommet tillskott, säger Jonas Thimberg, vd för Rejlers Sverige.

– Det känns väldigt positivt att verksamheten övergår till Rejlers som nu kan fortsätta utvecklingen av verksamheten och är en ledande teknikkonsult mot industrisektorn, säger Pär Holmgren, vd för DynaMate AB.

Rejlers har sedan många år arbetat med Scaniakoncernen och har sedan ett år tillbaka ramavtal som Preferred Supplier inom industrisegmentet. Bland annat innebär avtalet produktionsutveckling, produktutveckling, konstruktion, programmering och motor- och funktionstest. Ett samarbete Rejlers hoppas kunna utveckla ytterligare genom förvärvet av konsultverksamheten inom DynaMate.

Fakta om förvärvet

Rejlers gör en så kallad inkråmsaffär där de 31 anställda kommer att gå över till Rejlers. Medarbetarna finns spridda över landet och finns i Luleå (11 personer), Stockholm (17 personer) Falun (2 personer) och Oskarshamn (1 person).

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!