Byggindustrin
1 min lästid

Skanska välkomnar förslag på nya hållbara städer

6:e september 2017, 12:37
Skanska välkomnar förslag på nya hållbara städer
Bildkälla: Skanska Sverige
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

När bostadsminister Peter Eriksson presenterade de områden som regeringens samordnare valt ut för nya hållbara stadsdelar och städer lyftes även behovet av ökad samordning mellan stat och kommun. Något Skanska ser väldigt positivt på. 

Att det presenterats ett antal platser där det är aktuellt att bygga nya stadsdelar och städer gör att det nu finns förutsättningar att konkretisera hur utvecklingen av de nya städerna kan gå till.

Skanska har tillsammans med Scania, WSP och MTR arbetat fram ABC-staden – en modell för hur nya hållbara stadsdelar kan byggas längs existerande infrastruktur.

– Vi ser framför oss en rad nya tvärindustriella samarbeten som skapar nya möjligheter för hållbara städer och hållbara transportsystem, säger Gunnar Hagman, VD, Skanska Sverige.

Skanska ser även positivt på att staten tar ett större ansvar för samordning och tillsätter resurser för det.

– Sverigeförhandlingen har varit en framgångsrik modell. Att stat och kommuner gör gemensamma prioriteringar skapar ökade förutsättningar för en tydlig koppling mellan satsningar på infrastruktur och bostäder, säger Gunnar Hagman, VD, Skanska Sverige.

Bildkälla: Skanska

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0