Byggindustrin
1 min lästid

Fastighetsbolag går in som delägare i träbyggare

10:e augusti 2021, 15:19
Fastighetsbolag går in som delägare i träbyggare
Foto: Sizes Works.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

SBB har gått in som aktieägare i flerbostadshustillverkaren Sizes Works med en ägarandel om 14 procent. Samtidigt har man kommit överens om byggnation av 1000 lägenheter per år.

Sizes ska producera 1000 lägenheter per år för SBB från och med 2023, 348 lägenheter har redan beställts, enligt ett pressmeddelande från Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB).

Samarbetet beräknas skapa ett 70-tal nya arbetstillfällen, enligt barometern. Dessa kommer främst att skapas i fabriken där husen tillverkas men också på byggarbetsplatserna runt om i hela landet.

Enligt SBB kommer husen att ha en energianvändning som är cirka hälften av kravet i BBR vilket kommer att bidra till SBB:s hållbarhetsmål att vara klimatneutrala år 2030.

”Detta är en unik satsning där SBB tar ett stort samhällsansvar för både bostadsproduktionen, arbetsmarknaden och klimatet. Våra byggrätter finns i attraktiva områden i hela Sverige och det är nu tid att på allvar och i stor volym förädla marken,” säger Ilija Batljan, grundare och VD, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0