2021-07-30 YIT byter CFO https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/07/yit-management.jpg

YIT byter CFO

YITs nuvarande CFO Ilkka Salonen har begärt att lämna för att fokusera på styrelseuppdrag och rådgivarroller i framtiden.
YITs nuvarande CFO Ilkka Salonen har begärt att lämna för att fokusera på styrelseuppdrag och rådgivarroller i framtiden.
Affär & Karriär
Byggindustrin

YIT har utsett Tuomas Mäkipeska till ny CFO. Han efterträder Ilkka Salonen som har begärt att lämna rollen.

Tuomas Mäkipeska arbetar just nu som Senior Vice President of Facility Services division på Lassila & Tikanoja Plc. Tidigare hade han rollen som CFO på Lassila & Tikanoja Plc.

– Jag är mycket glad över att välkomna Tuomas till YIT. Tuomas har en bred förståelse för finansens roll som en möjliggörare för en framgångsrik organisation. Han har en omfattande erfarenhet av att leverera höga resultat både i affärer och inom finans. Med sin strategiska förmåga, ledarskap och energi är jag övertygad om att han kommer att bli en viktig bidragsgivare till YIT: s övergripande framgång i framtiden säger Markku Moilanen, President och CEO för YIT.

– YIT är ett fantastiskt företag och dess uppdrag inspirerar mig personligen. Jag är förpliktigad att bidra till företagets resultat och riskhantering för att skapa ett ännu mer framgångsrik YIT under de kommande åren, säger Tuomas Mäkipeska.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!