2021-06-01 Nytt flygplatshotell invigt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/06/gbgb.png

Nytt flygplatshotell invigt

Fotograf: Markus Esselmark
Fotograf: Markus Esselmark
Byggindustrin

Under måndagen invigdes det nya hotellet Scandic Landvetter upp för allmänheten. Det nya landmärket har sju våningar, 223 rum och en flaggprydd fasad.

I februari 2018 satte Peab spaden i marken för det nya flygplatshotellet och nu har hotellet öppnat upp verksamheten för allmänheten. Hotellet ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM, nivå Very Good.

– Att bygga på en flygplats ställer höga krav på oss som byggentreprenör. Miljöfrågorna har varit extremt högt prioriterade genom hela projektet. Utöver miljöcertifieringen har Swedavia som beställare ställt höga krav bland annat vad gäller hantering av kemikalier, fordonshantering och noggrann miljörapportering, berättar Susanne Lundberg, arbetschef på Peab.

Även säkerhetskraven för att bygga på en flygplats i drift är höga. Under hela projekttiden har Peabs personal även skapat och anpassat säkra utrymningsvägar för passagerare och flygplatspersonal genom Peabs arbetsområde.

 Ordning och reda är alltid en prioriterad fråga för Peab och i det här projektet har det varit extra viktigt. Det gäller både den noggranna miljörapporteringen, men även att det är städat och iordninggjort på vår arbetsplats. Det hade varit förenat med livsfara om flygande föremål blåst ut från vår arbetsplats till landningsbanan eller orsakat skada på flygplan, avslutar Susanne Lundberg.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!