2021-05-24 Assemblin köper bolag med 300 miljoner i omsättning https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/Assemblin_1024-1.jpg

Assemblin köper bolag med 300 miljoner i omsättning

Bild: Assemblin
Bild: Assemblin
Byggindustrin
Energi

Assemblin förvärvar Tom Allen Senera (TAS), Finlands största installatör av energilösningar, med en årsomsättning på cirka 300 miljoner kronor och drygt 90 medarbetare.

TAS är en ledande installationsintegratör för energisystem som kombinerar bergvärmelösningar med värmepumpar, kylsystem och andra energisystem. Kundbaseb består av företag inom detaljhandeln, bostäder, kommersiella fastigheter, kontor och privatkunder i hela Finland.

– Vi är mycket imponerade av den resa som Tom Allen Senera hittills har gjort och deras höga tekniska kompetens, kundfokus och innovationsförmåga. Vi ser fram mot att arbeta tillsammans och hjälpa våra kunder att energieffektivisera sina fastigheter och reducera sina koldioxidutsläpp, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.

– Vi har en passion för att erbjuda de bästa energilösningarna för våra kunder och bidra till transformationen mot ett mer energieffektivt och hållbart samhälle. Vi ser fram mot nästa steg i vår utvecklingsresa tillsammans med Assemblin. Jag är övertygad om att vi ytterligare kan accelerera TAS utveckling och erbjuda fler möjligheter såväl till våra medarbetare och kunder, säger Johan Holma, vd på Tom Allen Senera.

Transaktionen är villkorad av myndigheternas godkännande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!