BostadHistoriskt spadtag i Sundsvall
18.11.2015 15:20 3 min lästid

Historiskt spadtag i Sundsvall

18.11.2015 15:20 3 min lästid
Arkitekt: Werket

Vattennära spadtag för Lillskärs Brf Prima

Marcus Rosenholm
0

På torsdag den 19:e november kl. 12:00 tas det första spadtaget för Lillskärs bostadsprojekt Brf Prima av kommunstyrelsens ordförande tillsammans med Lars Danielsson, som efter att ha köat i 48 timmar fick möjlighet att bli den förste köparen.

Spadtaget är historiskt dels som det första bostadsrättsprojektet på Norra Kajen men också som ett av de största privata bostadsprojekten i Sundsvall på över 10 år. Totalt blir det 63 nyproducerade bostadsrätter, fördelade på två huskroppar om vardera 5 våningar. Samtliga lägenheter har utöver gemensam takterrass, egen balkong eller uteplats med sjöutsikt. Efterfrågan har varit stor och 90 % av lägenheterna är redan sålda. Det yttre huset står på pelare i vattnet, vilket bidrar till dess särprägel och ger husen en unik profil i Sundsvalls stadsbild.

– Brf Prima är ett välkommet tillskott till såväl stadsbild som bostadsmarknad och skapar möjligheter för fortsatt tillväxt och stadens positiva utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Peder Björk i en kommentar.

Representanter från Lillskär AB, Sundsvalls kommun, Norra Kajen AB, PEAB, Fastighetsbyrån och köpare av bostäderna kommer att finnas på plats.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!