BostadNya centrala bostäder i Örebro
14.09.2015 09:49 3 min lästid

Nya centrala bostäder i Örebro

14.09.2015 09:49 3 min lästid
Bildku00e4lla: u00d6BO

|

Örebro får ett tillskott på 70 nya lägenheter.

Marcus Rosenholm
0

ÖBO fortsätter att förse Örebro med fler bostäder. Beslut är taget om att bygga i kvarteret Sågen som innebär ett tillskott på 70 nya centrala lägenheter. ÖBO har därmed cirka 600 bostäder på gång som blir inflyttningsklara under det närmaste året.

– Örebro kommun har en ökande befolkningstillväxt. ÖBO är med och tar sitt ansvar genom att bygga attraktiva bostäder i och runt Örebro, säger Camilla Andersson, ÖBOs styrelseordförande.

ÖBOs styrelse har beslutat att bygga ett nytt flerbostadshus i fem våningar i kvarteret Sågen. Det blir 70 nya lägenheter med ljusinsläpp från två håll, med ett attraktivt centralt läge och 68 p-platser i ett underliggande garage. Huset får trapphusentréer med ingång från både gatan och gården och balkongerna är placerade åt gårdssidan. En portik förbinder CV-gatan med innergården. Den nya adressen förväntas bli Skolgatan 34 D-34 H.

– Beslutet i styrelsen gör att Örebro nu kan erbjuda fler centrala bostäder och bidra till att stärka stadens attraktivitet, då många vill bo mitt i pulsen, säger Ulf Rohlén, vd ÖrebroBostäder AB.

Totalentreprenör är NA Bygg AB och nu inväntas det formella bygglovet från Örebro kommun. Besked kommer den 22 oktober. Planerad byggstart är den 1 december.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!