BostadRadhus byggs på tio månader
25/02/2015 2min lästid

Radhus byggs på tio månader

25/02/2015 2min lästid
Radhus byggs på tio månader

I Halmstad

I går togs första spadtaget för 21 nya radhus i stadsdelen Kärleken i Halmstad. De ytsmarta bostäderna tog slut på en dag och inflyttning är redan till jul. NCC bygger och ordern från Mariastadens Projekt AB är värd 29 MSEK .

– Radhusen blir exakt likadana som de vi nu bygger i Helsingborg. Där var de så populära att det var värt ett försök även i Halmstad och här sålde de slut ännu fortare. Bostäderna har hög kvalitet men den effektiva byggmetoden håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger David Fritzon Bratt, affärschef på NCC i Halmstad.

Byggarbetet tar fart i mars och redan i december i år är det inflyttning. Radhusen byggs därmed på bara tio månader. Det 113 kvadratmeterna i två våningar är ytsmarta med en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga.

Efterfrågan på bostäder i Halmstad är stor, inte minst i centrum, och sedan i höstas pågår en byggboom i staden med byggstart för flera hundra bostäder av olika typer. Trots större utbud är intresset för radhusen mycket stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer.

– På en enda dag bokades alla 21 radhus och femtio spekulanter fick bara en plats i reservkön. Nu är alla redan sålda. Det visar att vårt koncept med ett komplett boende som har allt en familj behöver, ihop med hög standard lockar många, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!