BostadAlingsås ska få fler hyresrätter
21/01/2015 2min lästid

Alingsås ska få fler hyresrätter

21/01/2015 2min lästid
Alingsås ska få fler hyresrätter

“Det här är en mycket viktig fråga”

Nu har ett stort steg tagits mot byggandet av fler hyresrätter i Alingsås kommun. Kommunstyrelsens ordförande säger att frågan är viktig ur inte minst ett demokratiskt perspektiv.

Nu har kommunen tagit initiativ till att under året samla diverse berörda privata och offentliga aktörer, för att diskutera bostadsmarknaden och hur man kan få igång byggandet av nya hyresrätter skriver Alingsås kommun i ett pressmeddelande.

Förutom representanter från kommunen så är det bland annat tänkt att AB Alingsåshem, Fastighetsägarna GRF och Hyresgästföreningen ska finnas med i den så kallade byggpakten. Kommunstyrelsens ordförande Joakim Järrebring anser att arbetet i gruppen är av stor vikt för Alingsås framtid.

– Det här är en mycket viktig fråga. En fungerande bostadsmarknad är bland annat en förutsättning för en fungerande arbetsmarknad, inflyttning och för ett socialt hållbart och jämlikt samhälle.

Målet med byggpakten är att parterna tillsammans ska titta på vad som stoppar upp byggandet av hyresrätter i Alingsås och därefter ta fram förslag på hur hindren kan röjas och byggandet komma igång.

– Det handlar om att ta fram en konkret handlingsplan. Idag saknas det framför allt mindre och prisvärda hyreslägenheter, vilket påverkar unga människors möjlighet att börja sitt vuxenliv genom att flytta hemifrån. Det är med andra ord en demokratisk fråga, konstaterar Järrebring.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!