BostadVeidekke tar hem order i Stockholm värd 108 miljoner
17/02/2021 2min lästid

Veidekke tar hem order i Stockholm värd 108 miljoner

17/02/2021 2min lästid
Veidekke tar hem order i Stockholm värd 108 miljoner

Fotograf: Folkhem

Veidekke fortsätter bygga Stockholms första innerstadskvarter i trä åt Folkhem.

Veidekke fortsätter på uppdrag av Folkhem byggnationen av nästa del i projektet Cederhusen, som ämnas bli Stockholms första bostadskvarter i massivträ. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet är en totalentreprenad i samverkan som är uppdelad i två delar. Den andra delen av kontraktet, som Folkhem nu avropat, är på 108 miljoner kronor och projektet beräknas vara färdigt för inflyttning under hösten 2022.

Cederhusen kommer bestå av två bostadskvarter, där kvarteret Bologna är först ut. Det som nu byggstartas är andra huset i kvarteret, med åtta våningar byggda i massivträ av totalt tio våningar ovan mark.

– Det känns oerhört glädjande att få fortsatt förtroende och möjlighet att nyttja den specialistkompetens kring trähusbyggande vi byggt upp i detta fantastiska och viktiga projekt. Det är med stolthet jag ser det växa fram och ser framemot att fortsätta vara en del av det goda samarbetet och stora engagemang som gjort detta projekt möjligt, säger David Grimheden, teknik & miljöchef Veidekke Sverige.

– Vi är så glada över det fina mottagandet som projektet har fått på marknaden och att vi kan bygga hela första kvarteret i en helhet. Det är ett alldeles unikt projekt och en viktig symbol för Folkhem och träbyggandet. Jag känner att Veidekke är tydliga i sin egen höga ambition för projektet och har säkrat ett riktigt superteam på plats. Engagemanget som finns hos projektorganisationen borgar för inte bara ett väl genomfört projekt utan även för att vi faktiskt kommer tillföra något vackert och helt fantastiskt till Stockholm som nu och alltid kommer vara det första innerstadskvarteret byggt i massivträ, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef Folkhem.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!