BostadSpadtag för 129 hyresrätter i Älta
14/11/2013 1min lästid

Spadtag för 129 hyresrätter i Älta

14/11/2013 1min lästid
Spadtag för 129 hyresrätter i Älta

Beräknas stå färdiga om 20 månader

Idag startar byggnationen av de nya hyresrätterna på Oxelvägen. 105 av de 129 hyreslägenheterna blir ettor och tvåor. Det är fastighetsbolaget Wallenstam som bygger och de första bostäderna beräknas stå färdiga om 20 månader.

– Nacka växer med cirka 1500 personer per år och trycket på bostadsmarknaden är stort. Det är väldigt roligt att vara med om spadtaget idag som ger 129 nya hyreslägenheter i Älta, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

Nacka kommun och Wallenstam har gemensamt tagit fram detaljplanen för området som ansluter till Älta centrum. Marken har tidigare använts för en panncentral men används nu till bostäder. Hyresrätterna byggs i anslutning till Älta centrum vilket också ökar kundunderlaget för handel och service. Den totala byggtiden beräknas till drygt två år.

– Enligt uppgift från Wallenstam kommer de att förmedla hälften av hyreslägenheterna själva och hälften via bostadsförmedlingen i Stockholm, säger David Arvidsson, projektledare, Nacka kommun.

Kommunen bygger en ny gångförbindelse i området. Tanken är att allmänheten ska få bättre tillgång till grönområdet och att koppla ihop det nya området med Älta centrum och kollektivtrafiken.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!