BostadVd:n tar inte ut någon lön nästa år
07.11.2019 08:08 3 min lästid

Vd:n tar inte ut någon lön nästa år

07.11.2019 08:08 3 min lästid
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties

Bostadsutvecklaren meddelade på onsdagskvällen villkoren i bolagets utbyteserbjudande och företrädesemission.

Myrna Whitaker
0

Krisande Oscar Properties meddelade på onsdagskvällen villkoren i bolagets utbyteserbjudande och företrädesemission. Bolaget får nya finansprofiler i ägarlistan och vd Oscar Engelbert åtar sig att arbeta utan lön hela nästa år.

Oscar Properties meddelar att ytterligare åtgärder är nödvändiga för att förbättra bolagets finansiella situation. Ytterligare rörelsekapital om 900 miljoner ska inbringas, varav en kvarts miljard är tänkt att komma från företrädesemissionen.

Vidare har fastighetsmiljardären Erik Paulssons Backahill och finansprofilen Mats Gabrielsson och Kvalitena, i avtal med Parkgate, åtagit sig att teckna stamaktier för drygt 65 miljoner kronor. Dessutom kommer Engelberts bolag Parkgate att teckna stamaktier för drygt 25 miljoner kronor.

”De åtgärder som styrelsen föreslår innebär, förutsatt att de utfaller enligt plan, att bolagets stamaktieägare och preferensaktieägare tillsammans ger Oscar Properties de ekonomiska förutsättningar som krävs för att bolaget ska kunna fokusera på kärnverksamheten – att bygga exklusiva och unika bostäder som går att sälja med en premie mot genomsnittspris.” skriver bostadsutvecklaren i ett pressmeddelande.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!