BostadSerneke bygger åt Riksbyggen på västkusten
5/11/2018 1min lästid

Serneke bygger åt Riksbyggen på västkusten

5/11/2018 1min lästid
Serneke bygger åt Riksbyggen på västkusten

Serneke bygger seniorbostäder åt Riksbyggen. Foto: Riksbyggen.

Det är värdet på ordern.

I rejält expansiva Kungälv byggs runt 900 bostäder. Nu har Riksbyggen anlitat Serneke att bygga ett lägenhetshus i orten, som ska stå klar sommaren 2020.

Både Serneke och Riksbyggen har flera projekt på gång i stadsdelen Kongahälla i Kungälv, drygt två mil norr om Göteborg. Nu ska de tillsammans bygga 46 seniorbostäder för en ordersumma på 150 miljoner kronor.
– Vi är glada att få inleda ännu ett projekt med Riksbyggen. Det känns så klart också bra att Serneke fortsätter få förtroende att vara en stor del i framväxten av stadsdelen Kongahälla, säger Christopher Hjelm, biträdande arbetschef på Serneke Bygg, i ett pressmeddelande.

Serneke och Riksbyggen börjar snart bygga

Lägenhetshuset, som ska rymma mellan två till fyra rum och kök i sex plan, ska börja byggas denna månad. Det beräknas stå klart sommaren 2020.
– Det känns väldigt bra att vi snart kan starta byggandet av nya seniorbostäder i Kungälv i Riksbyggens populära Bonum-koncept. Behovet av bostäder för äldre är stort och med Bonum kan Riksbyggen erbjuda bekväma bostäder med fokus på gemenskap och hushållsnära tjänster, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, i pressmeddelandet.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!