BostadNy kuststad utvecklas av två stora aktörer i Skåneorten
14/08/2018 2min lästid

Ny kuststad utvecklas av två stora aktörer i Skåneorten

14/08/2018 2min lästid
Ny kuststad utvecklas av två stora aktörer i Skåneorten

Kuststad 2025 skapar 1 000 nya bostäder i Trelleborg. Foto: Kanozi arkitekter

Kommer rymma 1 000 nya bostäder

Serneke och Midroc ska utveckla en kuststad i Trelleborgs senaste stora stadsutvecklingsprojekt. En avsiktsförklaring har nu tecknats med kommunen, enligt ett pressmeddelande.

Trelleborgs satsning Kuststad 2025 har nu tagit stora kliv mot verklighet. Aktörerna Serneke och Midroc har förvärvat två strandnära fastigheter i västra Trelleborg och nu tecknat en avsiktsförklaring med kommunen.

– Det här kommer att betyda mycket för oss. Genom utvecklingen av den nya stadsdelen tillförs Trelleborg många nya bostäder med havsutsikt som kan locka till oss nya invånare. Vi knyter samtidigt staden närmare havet, säger Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, i ett pressmeddelande från Serneke.

Kuststad på 56 000 kvadratmeter mark

Den första detaljplanen av projektet beräknas bli klar under 2020, med mål att genomföra första inflyttning kring 2023 och 2024. Arbetsnamnet är Västra Sjöstaden och markytan som har förvärvats av Serneke och Midroc uppgår till 56 000 kvadratmeter.

– Med det här projektet etablerar vi Serneke i Trelleborg, en stad med ett utmärkt läge, fina miljöer och goda kommunikationer. Utvecklingen av den nya stadsdelen kommer öka attraktiviteten ytterligare, säger Ola Serneke, VD för Serneke Group, i pressmeddelandet.

Ska rymma 1 000 nya bostäder

Marken är ett tidigare industriområde och förvärvades av Pergo AB. Projektet Kuststad 2025 beräknas skapa 1 000 nya bostäder, servicelokaler samt strand och en strandpromenad. Serneke och Midroc har tecknat avsiktsförklaringen genom ett gemensamt joint venture-bolag, där de båda aktörerna äger hälften var.

 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!