BostadKlart för bostäder och lokaler i nya Kiruna
16.03.2018 10:29 3 min lästid

Klart för bostäder och lokaler i nya Kiruna

16.03.2018 10:29 3 min lästid
Kiruna Bostäder

Kirunabostäder tecknar avtal med Nåiden bygg AB avseende byggnation av kvarter 1 i nya Kiruna. Bildkälla: Kiruna Bostäder

Kvarteret omfattar 62 lägenheterna.

Hans Grindal
0

I torsdags tecknade Kirunabostäder avtal med Nåiden bygg AB avseende byggnation av kvarter 1 i nya Kiruna. Kvarteret omfattar 62 lägenheterna och drygt 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler som planeras vara inflyttningsklara år 2020.

Kvarter 1 i Kirunas nya stadskärna ska innehålla bostäder, restauranger, caféer, butiker och kontor. Med sin centrala placering, precis intill det nya stadshuset, kommer kvarteret att kännetecknas av sin arkitektoniska form och stadslivet vid torget. På torsdag tecknade Kirunabostäder avtal med Nåiden bygg AB och blir därmed den första byggherren för bostäder i Kirunas nya stadskärna.

– Nu börjar det hända grejer i nya stadskärnan och det är bra. Det är roligt att vi är först ut att bygga bostäder och kommersiella lokaler utöver stadshuset och kulturhuset som redan är påbörjade, säger Sten Nylén, styrelseordförande Kirunabostäder.

Byggstarten, av de 62 lägenheterna och drygt 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler, är planerad till sommaren 2018 och inflyttning år 2020. Den totala kostnaden för projektet beräknas uppgå till 345 miljoner.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!