BostadPeab bygger lägenheter i Umeå för 306 miljoner kronor
3/12/2021 1min lästid

Peab bygger lägenheter i Umeå för 306 miljoner kronor

3/12/2021 1min lästid
Peab bygger lägenheter i Umeå för 306 miljoner kronor

Bild/Illustration: Peab Bostad

Peab har fått uppdraget att bygga 226 hyreslägenheter på det nya området Rödängs trädgårdar i Umeå. Beställare är Tornet Bygg och Projekt AB och kontraktssumman uppgår till 306 miljoner svenska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

På Rödäng i Umeå kommer det nya bostadsområdet Rödängs trädgårdar växa fram. Här ska Peab, på uppdrag av Tornet, bygga två flerbostadshus med totalt 226 hyreslägenheter i storlekarna ett till fyra rum och kök. Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver och på taken installeras solpaneler.

– Vi är glada över förtroendet och ser fram emot att vara med och utveckla Rödäng som stadsdel och bidra till Umeås fortsatta tillväxt. Det är en framåtsyftande beställare och ett spännande projekt som erbjuder hållbara mervärden i vardagen för de blivande hyresgästerna, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab.

– Vår affärsidé är att bygga och förvalta attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna. Därför känns det väldigt bra att vi nu kan påbörja vår första etablering i Umeå, säger Tornets vd Göran Wendel.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart under första kvartalet 2022. Projektet färdigställs under 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!