BostadHär skimrar bygget i guld
16.11.2021 13:09 5 min lästid

Här skimrar bygget i guld

16.11.2021 13:09 5 min lästid
Fasaden på de nya husen pryds av handslagen plåt av guldig tombak.Foto: Moa Andersson

Fasaden på de nya husen pryds av handslagen plåt av guldig tombak.Foto: Moa Andersson

I centrala Upplands Väsby uppförs tre guldskimrande huskroppar där den första nu är färdigbyggd. Fasaden, som består av handslagen plåt av tombak, pryder bland annat höghuset som sträcker sig 19 våningar över marken.  

Emilia Granberg
0

I augusti 2019 togs första spadtaget till Drabanten – tre byggnader som byggts med en ambition för att ge människor guldkant i tillvaron. Nu, två år senare, håller de första hyresgästerna på att flytta in.

De tre huskropparna rymmer ett vård- och omsorgsboende, ett bostadsrättshus för personer som är 55+, och ett hyreshus för personer som är 65+. Det sistnämnda kommer att finnas i den högsta byggnaden som försetts med en takterrass på 19:e våningen. Totalt kommer 157 nya lägenheter att ha byggts vid projektets slut.

För att få byggnaderna att vävas samman har stort fokus lagts på sociala ytor, samt på fasaderna som klätts i handslagen plåt av guldskimrande tombak.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda bostäder där gemenskap, rörelse och livsstil står i fokus. Ett guldskimrande boende som sätter en ny standard för både seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden, säger Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter som är byggherre för projektet.

Både hyreshuset och bostadsrättshuset har byggts på en två våningar hög sockel, och i sockeln ryms både lokaler, garage, cykelrum och förråd. Likaså kommer bottenplanenen på själva bostadshusen att rymma lokaler för gemenskap i området.

– De som bor i Drabanten kommer bland annat ha tillgång till gym, lounge, restaurang, relaxavdelning och takterrasser. Guldkant på tillvaron helt enkelt, avslutar Viktor Mandel.

 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!