BostadRiksbyggen bygger i Kalkbrottet, Limhamn
7/05/2017 2min lästid

Riksbyggen bygger i Kalkbrottet, Limhamn

7/05/2017 2min lästid
Riksbyggen bygger i Kalkbrottet, Limhamn

Illustration på ett av Riksbyggens två projekt som omfattar Pilsnäckan.
Illustration: Arkitektlaget

Vid Limhamns berömda kalkbrott bygger Riksbyggen två projekt.

Vid Limhamns berömda kalkbrott bygger Riksbyggen två projekt som omfattar Pilsnäckan med 82 hyreslägenheter och Nätsnäckan med 84 lägenheter.

Limhamn är en stadsdel nära havet i Malmö. Här byggs just nu 166 attraktiva lägenheter inflyttningsklara från hösten 2017.
– Vi vet att behovet av bostäder är stort i Malmö och det känns fint att Riksbyggen som samhällsutvecklare kan vara med och bidra till att dessa byggs, säger Camilla Thermaenius, projektutvecklare vid Riksbyggen AO Fastigheter.

Hyreslägenheterna blir ljusa och välplanerade på 1–4 rum och kök i storlekarna 21–88 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer att inrymma balkong eller uteplats. Precis intill bostadshusen kommer det finnas gröna lekområden och en nybyggd förskola.
– Det är ett utmärkt läge vid Kalkbrottet, nära Limhamns äldre bebyggelse och med utsikt över Öresundsbron, säger Camilla Thermaenius.

Funktion. I projektet har det hållbara tankesättet utgått från funktion och miljövänliga material. Illustration: Arkitektlaget
Funktion. I projektet har det hållbara tankesättet utgått från funktion och miljövänliga material.
Illustration: Arkitektlaget

Riksbyggens goda samarbeten

Enligt Camilla Thermaenius har det funnits ett gott samarbete med övriga inblandande som bland annat arkitekterna Arne Jönsson och Brita Hjort, på Arkitektlaget Skåne AB samt entreprenören Veidekke.
– Produktionen löper på helt enligt tidsplan och vi ser fram emot att hyra ut de nya lägenheterna under våren så vi kan välkomna de nya hyresgästerna till hösten, säger Camilla Thermaenius.

Enligt Camilla Thermaenius har man haft ett hållbart tänk med avseende på funktion och miljövänlighet med målsättning Miljöbyggnad silver.
– Riksbyggen är inte bara projektutvecklare och byggherre utan även en långsiktig förvaltare som kommer att förvalta lägenheterna en bra tid framåt och vi är angelägna om att kvaliteten håller över tid, säger Camilla Thermaenius.

Förutom i Malmö är Riksbyggen AO Fastigheter engagerade i utvecklingen av flera andra hyresrättsprojekt under uppförande ibland annat i Lund och Helsingborg.

Text av Myrna Whitaker

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!