Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Stadsdelen Breared växer

31:a mars 2017, 09:24
Stadsdelen Breared växer
Brearedslyckan består av ett fem våningar högt punkthust samt två huskroppar. Illustration: Diakrit
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad utvecklar i samverkan Brearedslyckan i Varberg. Projektet är uppdelat i två etapper med 35 respektive 42 bostadsrättslägenheter. Etapp 1 såldes slut på endast tre dagar förra året och byggnationen inleddes förra sommaren. Nu är även den andra etappen slutsåld.

– Hela Brearedslyckan har varit väldigt attraktivt och roligt att arbeta med. Det har inte funnits någon typisk målgrupp utan bland köparna finns både yngre och äldre allt från ensamstående till större familjer. Stadsdelen Breared är ett område som växer och som är attraktivt att bo i, säger mäklarna Kajsa Ohlsson och Caroline Jönsson på Mäklarhuset i Varberg som ansvarat för försäljningen.

Brearedslyckan består av ett fem våningar högt punkthus samt två huskroppar i vinkel vardera med tre våningsplan. Byggstarten är planerat till början av 2017.

Det är Järngrinden projektutveckling och Mjöbäcks Entreprenad som tecknat ett samverkansavtal med Wästbyggs Entreprenad om de fyra bostadsprojekt som totalt handlar om 460 lägenheter, där Brearedslyckan är ett av projektet.
– Från Wästbyggs sida ser vi fram emot att få fortsätta att arbeta ihop med Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad. Redan nu samverkar vi kring den första etappen av Brearedslyckan, där byggarbetet har påbörjats under hösten, och vi har även goda erfarenheter av att genomföra projekt tillsammans sedan tidigare, säger Jörgen Andersson, koncernchef på Wästbygg-Gruppen.

#breared #järngrinden #nya bostäder #wästbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0