BostadMidroc byggstartar kvarteret Ekologen i Växjö
1/03/2017 2min lästid

Midroc byggstartar kvarteret Ekologen i Växjö

1/03/2017 2min lästid
Midroc byggstartar kvarteret Ekologen i Växjö

Bildkälla Midroc

“Vi fortsätter satsningen på bostäder av massiv trästomme”

Midroc fortsätter utvecklingen av nya fastigheter inom Limnologen Syd i Växjö. Nu byggstartas kvarteret Ekologen som omfattar 75 hyreslägenheter, varav merparten får utsikt över sjön Trummen och den planerade parken. Grundläggningsarbeten pågår och trästommen börjar resas i slutet av april.

Kvarteret Ekologen ligger intill prisbelönta Limnologen, ett nybyggnadsprojekt som har utvecklats av Midroc.

– Vi fortsätter satsningen på bostäder av massiv trästomme i Växjö, berättar Carl von Strokirch, affärschef på Midroc. Efter Limnologen har vi byggt radhus på Vallen norra och just nu bygger vi bostadsrätter i samma område. Kvarteret Ekologen blir en naturlig fortsättning för oss.

Kvarteret Ekologen uppförs som en huskropp i fem våningar. Den får formen av en hästsko som vänder sig mot Trummen. Fasaderna kommer att bestå av cederträ som monteras stående på innergården och liggande på utsidan, förutom bottenvåningen som får fasader av mörkt tegel. Samtliga lägenheter får balkong eller uteplats och innergården blir grön med träd, buskar och gräsytor. Ett flertal av de 75 lägenheterna kommer att få utsikt över sjön Trummen och den kommande parkanläggningen.

Kommer bestå av mindre lägenheter, främst tvåor och treor.

– Vi vänder oss till ensamhushåll och par som söker ett bekvämt boende nära både natur och närservice, berättar Carl von Strokirch. Naturupplevelsen startar med utsikten, och den närmaste matbutiken finns inom 100 meters avstånd. Cykelvägen till centrum kommer att anläggas precis utanför tomten, och cykelförråden kommer att bli extra stora.

Arbetet med utformningen av detaljplanen för Limnologen Syd påbörjades 2009, och den nya detaljplanen antogs 2014. Midrocs nästa utvecklingsprojekt inom samma område blir kvarteret Biologen, som också omfattar nybyggnad av bostäder. Midroc planerar byggstart för det projektet om drygt ett år.

Fakta

  • Byggherre: Midroc Property Development AB
  • Arkitekt: Arkitektlaget
  • Certifiering: Miljöbyggnad, nivå Silver
  • Entreprenör: Värends Entreprenad AB
  • Byggtid: kvartal 1 2017-kvartal 3 2018
  • 75 hyreslägenheter. Majoriteten är 2-3 rum och kök, mellan 50 och 70 kvadratmeter.
  • Lägenhetsfördelning: 25 lägenheter på 2 RoK, 41 på 3 RoK och 9 på 4 RoK.
  • Den totala boarean blir 5 228 kvadratmeter.
  • Projektvolymen är ca 190 miljoner kronor.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!