ArkitekturWhite vinner pris för bästa kontorsbyggnad
23.11.2021 08:49 2 min lästid

White vinner pris för bästa kontorsbyggnad

23.11.2021 08:49 2 min lästid

Fotograf: Åke E:son Lindman

Projektet är "ett fantastiskt exempel på hållbarhet" enligt den internationella juryn för Dezeen Awards.

Malin Rothenborg
1

I Nya Hovås i Göteborg har White Arkitekter designat kontorshuset Nodi – en fem våningar hög träbyggnad med fokus på hållbarhet. Nodi är skapad tillsammans med Next Step och BRA.

Vid Dezeen Awards 2021 med fler än 4 700 tävlande projekt från 86 olika länder, har Nodi nu vunnit pris för bästa kontorsbyggnad .

 För oss i White-teamet som varit med är det väldigt roligt att Nodi får både nationell och internationell uppmärksamhet. Vi var tidigt överens om att Nodi skulle bli en pärla i trä i Nya Hovås. Att Nodi nu valts ut av en så välrenommerad jury till ett av världens bästa arkitekturprojekt, det känns fantastiskt kul!, säger Joakim Hansson, Lead Architect på White Arkitekter.

Fotograf: Åke E:son Lindman

Dezeens jury består av några av arkitekturvärldens mest inflytelserika personer. Bedömningen görs utifrån ett helhetsperspektiv som omfattar utseende, innovation, användarperspektiv och miljö.

Juryns motivering

  • "Det här är ett fantastiskt exempel på hållbarhet. Projektet visar på en mycket bra användning av trä med ett magnifikt utförande och bra fingertoppskänsla både arkitektoniskt och tekniskt. Det är fantastiskt bra att minska beroendet av betong."

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!