Affär & KarriärHon blir ny vd för Ramboll
11.11.2021 07:22 5 min lästid

Hon blir ny vd för Ramboll

11.11.2021 07:22 5 min lästid

Anette Seger tillträder som vd för Ramboll Sverige den 1 janurai 2022. Foto: Ramboll

Från och med 1:a januari kliver Anette Seger in som efterträdare till Niklas Sörensen.

Malin Rothenborg
0

Från och med den 1:a januari 2022 kliver Anette Seger in i rollen som vd för Ramboll Sverige. Hon efterträder Niklas Sörensen som varit vd sedan 2016. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anette Seger kommer senast från rollen som högsta chef för Rambollkoncernens internationella verksamhet Water. Förutom sin internationella erfarenhet har Seger också mer än 25 års erfarenhet av den svenska marknaden och med henne kommer ett starkt fokus på att utveckla långsiktiga kundsamarbeten. 

– Sverige är en viktig marknad för Ramboll där vi ser möjligheter för fortsatt tillväxt. Jag tycker att Anette Seger passar mycket bra för att leda denna verksamhet och utveckla vår marknadsposition i Sverige. Hon är en kapabel ledare som sätter kunden i främsta rummet och hon har en utvecklad förmåga att samarbeta i många olika typer av sammanhang. Jag vill gratulera Anette till hennes nya roll, säger Mathew Riley, Group Chief Operations Officer på Rambollkoncernen

– Nu ser jag fram mot att ansluta till Ramboll Sverige i rollen som vd. Med en bred bakgrund inom flera olika delar av svensk industri och mina erfarenheter från Ramboll Water tror jag att jag kan bidra dels med en förståelse för marknaden i Sverige och dels med internationella perspektiv och förmågan att samarbeta över landsgränser, säger Anette Seger, tillträdande vd på Ramboll Sverige.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!