Affär & KarriärNy vd för Sveafastigheter
17/02/2014 2min lästid

Ny vd för Sveafastigheter

17/02/2014 2min lästid
Ny vd för Sveafastigheter

Viktor Mandel blir vd för Sveafastigheter Bostad Group, som, bland annat byggt plusenergihuset Neptun i Västerås. Foto: Sveafastigheter, Peter Rutherhagen

“Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande.”

Viktor Mendel är ny vd för Sveafastigheter Bostad Group.
Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande, säger han.

Sveafastigheter har sedan 2003 arbetat med större stadsutvecklingsprojekt. De senaste fem åren har de byggt upp en portfölj med över 1 000 hyreslägenheter i förvaltning och mer än femtusen byggrätter för bostäder och vård- och omsorgsboende.

I dag har bolaget åtta affärsområden med verksamhet inom både förvaltning och utveckling av bostäder och samhällsfastigheter i 15 kommuner i Mälardalen och södra Sverige. De har i dagsläget 800 lägenheter i produktion och kommer starta mer än 1 000 lägenheter per år de kommande åren. 

Nu tillträder Viktor Mandel som vd för hela gruppen. Viktor Mandel är delägare och har suttit i bolagets styrelse de senaste fem åren samt varit partner och senior rådgivare på Brunswick Real Estate och Nordanö.

– Sveafastigheter har gjort en fantastisk resa och byggt upp en imponerande hyresrättsportfölj i bra lägen. Samtidigt har företaget lyckats skapa bostäder i framkant, som plusenergihuset Neptun i Västerås och det vackra Florahuset i Stockholm. Sveafastigheter har goda samarbeten med ett flertal kommuner och är en viktig part i stadsutvecklingsarbetet. Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande, säger Viktor Mandel.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!