Affär & KarriärKänd miljöprofil får nytt hållbarhetsuppdrag
26/10/2021 2min lästid

Känd miljöprofil får nytt hållbarhetsuppdrag

26/10/2021 2min lästid
Känd miljöprofil får nytt hållbarhetsuppdrag

Christina Lindbäck, ny Hållbarhets- och kommunikationsdirektör för Ahlsellkoncernen.

Tidigare NCC-profilen blir ny hållbarhets- och kommunikationsdirektör för Ahlsellkoncernen.

Christina Lindbäck är ny hållbarhets- och kommunikationsdirektör för Ahlsellkoncernen och kommer att ingå i koncernledningen. Hon tillträder sin nya tjänst på Ahlsell den 1 mars 2022, enligt ett pressmeddelande.

“Hållbarhet och kommunikation är ett långsiktigt, framåtriktat och kontinuerligt arbete som spänner över hela vår organisation. I takt med att utvecklingen i samhället och kraven från omgivningen ökar ser vi ett behov av att stärka upp vårt arbete inom hållbarhets- och kommunikationsområdet”, skriver Ahlsell.

Christina Lindbäck är erkänd i hållbarhetsbranschen och har en gedigen erfarenhet inom det området. Hon har bland annat innehaft roller som hållbarhetschef för NCC och miljöchef för Ragn-Sells-koncernen samt varit ordförande för Näringslivets miljöchefer.

– För oss betyder hållbarhet allt från nöjda kunder, leverantörer och medarbetare, lönsam tillväxt och värdeskapande för våra intressenter till en verksamhet som över tid är hållbar – ekonomiskt, miljömässigt och socialt. För att få ännu större fokus på detta har vi inrättat rollen som Hållbarhets- och kommunikationsdirektör i koncernledningen. Jag gläder mig åt att få välkomna Christina Lindbäck till oss, säger Claes Seldeby, Koncernchef i Ahlsell AB.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!