Affär & KarriärTyréns rekryterar från Riksrevisionen
18/04/2017 2min lästid

Tyréns rekryterar från Riksrevisionen

18/04/2017 2min lästid
Tyréns rekryterar från Riksrevisionen

Claes-Håkan Johansson ny CIO hos Tyréns
Bild: Tyréns

Blir ny CIO

Tyréns har rekryterat Claes-Håkan Johansson till rollen som CIO på företaget. Claes-Håkans uppgift är att på bästa sätt samla och utveckla verksamhetens digitala kompetens och verktyg för att skapa en ännu bättre leverans till kund. Claes-Håkan kommer närmast från Riksrevisionen och innan dess från oljebolaget Preem där han hade rollen som CIO.

Under åren har företaget Tyréns vuxit kraftigt samtidigt som de tagit fram ett flertal verktyg och metoder som används i utformandet av byggnader, broar, vägar och olika samhällssystem. På samma sätt som digitaliseringen genomsyrar samhället i övrigt har den kommit att bli en naturlig del av samhällsbyggandet. Den nye CIO:n får nu som uppgift att modernisera, utveckla och effektivisera koncernens IT-miljö och organisation.

– Vi är glada att kunna rekrytera Claes-Håkan, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns. Han har gedigen erfarenhet av att driva och utveckla strategiskt arbete på ledningsnivå. Nu får han en plats i vår ledningsgrupp och ska ta ett övergripande ansvar för genomförandet av koncernens IT-strategi och transformation. Ytterst handlar det om att samla och utveckla Tyréns digitala kompetens och verktyg för att skapa en ännu bättre leverans till våra kunder.

Digitaliseringen, en naturlig del av samhällsbyggandet
Tyréns står inför flera viktiga projekt som påverkar produktionsmetoder och därmed affärsmodeller. Bland annat pågår utveckling av en ny typ av plattformar för nästa generation av projekteringsverktyg. Tyréns är även ledande inom BIM och har under flera år arbetat med att utveckla detta i verksamheten. CIO:n kommer också att ansvara för att designa, upphandla och implementera en helt ny koncern-övergripande systemplattform.

– Tyréns är ett företag med stor bredd och med en ambitiös strategisk plan, frågan är hur IT på bästa sätt kan stötta den planen. Men det är också det som är det roliga med detta arbete, att omsätta verksamhetens behov till IT-lösningar och att utifrån ett samhällsperspektiv bidra till hållbarhetsarbetet.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!